Surinaamse Zangvogel Bond

President D.D.Bouterse

President Desiré D.Bouterse is gedurende vele jaren een fervente vogelliefhebber. Sinds zijn jonge jaren is hij een kweker en liefhebber geweest van de Twa Twa en Picolet. Op zijn buitenverblijfplaats te Broko Baka en ook bij hem thuis te Leonsberg heeft hij dan ook enkele goede zangers die hem bekoren.

Hij is een aantal keren aanwezig geweest bij de wedstrijden op het Onafhankelijkheidsplein en hij heeft de Surinaamse Zangvogel Bond vaker ondersteund, zowel financieel als met het geven van adviezen. 

In het jaar 2012 werd de Presidents Cup door de Surinaamse Zangvogel Bond georganiseerd. Door President D.D. Bouterse werd de kampioensbeker persoonlijk overhandigd aan de Twa Twa kampioen Shyam Sardjoe van de zangvogelvereniging Gouden Ring.

Bij de Picolet behaalde John Chang Kun Hua (vereniging Commewijne 1) het kampioenschap en bij de Rowti wist Arun Jalimsing (vereniging Goudstar) het kampioenschap te behalen. Ook in de jaren 2013 en 2014 werden de Presidents Cup wedstrijden georganiseerd door de Surinaamse Zangvogel Bond.  

Rechts op de foto is President D.D.Bouterse te zien met een zangvogel op de hand op het Onafhankelijksheidsplein in 2012.

Foto album President D.D. Bouterse